Het verhaal van de Snelle Visser

Met hun gele vracht- en bestelwagens  was de Snelle Visser midden vorige eeuw een bekende verschijning in de randstad en ver daar buiten.

De geschiedenis van het familiebedrijf Expeditie K. Visser begon op 10 juni 1912 met een dienst tussen Haarlem en Amsterdam, de tocht duurde ruim 5 uur en er werd gereden met 2 wagens en 4 paarden.
Het bedrijf groeide snel naar 8 wagens met 14 paarden.
In 1919 begint het gemotoriseerde tijdperk, er wordt een DAAG vrachtwagen aangeschaft en groeide ook het aantal vestigingspunten: naast Haarlem en  Amsterdam werd er ook gereden op Zandvoort, Hilversum, Bussum, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.
Op de auto’s verscheen het logo met de witte meeuw en naam “De Snelle Visser”.
Op 31 december 1931 had Visser 29 auto’s rijden, waaronder 20 Fords en de groei zette door.
Particulieren bezaten nog nauwelijks eigen auto’s en waren dus ook vaak aangewezen op bodediensten voor verzending van hun huisraad.
Na de oorlog kwam de wederopbouw en veranderde het vervoer langzaam richting grotere opdrachtgevers, zoals de warenhuizen, Renault onderdelendistributie en Phonogram.

De Snelle Visser heeft een diversiteit aan automerken gehad, enkele van de meer dan 30 verschillende merken waren o.a. Bedford, Commer, Daf, Hanomag, Mercedes, Kromhout, Renault, Saviem en Volkswagen.
Met het teruglopen van de markt en het verlies van een paar grote klanten, tijdens de economische crisis van begin jaren ’80, was het einde in zicht voor De Snelle Visser en op 31 augustus 1982 was het voorbij.

Er is een voertuig in oorspronkelijke kleuren bewaard gebleven, dat is een DAF A1600, wagen nr. 62 deze behoord tot de collectie van het DAF Museum in Eindhoven.
Met medewerking van Artitec en Brekina heeft MCH in de loop van de tijd een aantal HO schaalmodellen uitgebracht waaronder de DAF van het DAF Museum en de Opel Blitz die in Hilversum “op z’n dak” lag.